Ledig långhelg.

Å, så underbart jag har det. Nå, kanske inte helt… Ute skiner solen utbjudande och maskrosorna lyser ikapp med solen. De ska bort idag, hade jag tänkt mig. Tusen små, envisa rotogräs.

beskrivning

Under dagen kan jag lyssna på P1, som har många intressanta program att bjuda på. Kl 16 handlar ett om Tove Jansson. Hon skulle ha fyllt 100 år i år. Och kl 19.35 läser hon fjärde delen av sin självbiografi ”Stenhuggarens dotter”. Klart jag ska lyssna på hennes röst där.
Jag vaknade som om jag själv är ett ur på väckning kl 05.45. Så skönt att sätta sig själv på avstängningsknappen och somna om en timme till och ha hela långhelgen fri och kravlös. Jo, jag har med mig lite skoljobb hit. Men det är jag som bestämmer när och hur mycket jag jobbar. Härligt med frihet!
Ute i skogen, i Estland tror jag, finns fiskgjusar som ruvar på ägg och som filmas dygnet runt. Tre ägg ligger i boet. Vem får se dem kläckas?
http://pontu.eenet.ee/player/kalakotkas2.html

beskrivning

Det är lite att pyssla med här. Att blogga är också ett pyssel. Tråkigt nog har jag inte strömmande uppkoppling här. Jag får ransonera mitt trådlösa bredband. Det är jag inte van vid. Det kräver planering. Men lite ska väl huvudet få jobba.
Nä, nu ska jag upp och ut och jobba. Inte bara huvudet ska få sitt, utan också sinnena. Titta, lyssna, lukta, känna, smaka. Och intuitionen, är det som ett sjätte sinne möjligen?

beskrivning

Tusentals styvmorsvioler…. så vackert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.