Hur har du det idag, Dana?

– Dana, hur har du det idag?
– Tja, fortfarande ont i magen, svettig och rätt så mitt i allt jobb nu.
– Vad har du fått gjort?
– Jag bakade bullar igår. Ernsts äppelpizza blev inte så god. För degig. Mina egna bullar blir dock som alltid goda.
Idag har jag lossat på lister runt ena vardagsrumsfönstret. I morgon ska karmen ut och renoveras hos en snickare. Jag tycker inte om att riva på huset så här, bättre att bygga upp och göra fint. Och det kommer sen då, får jag tro. Jag har samlat ihop en massa myror med från det ruttna trät i väggen. Myrorna kryper längre bort in i brädorna i huset då. Har ringt till Anticimex. Jag vill att de sprutar igen. Ingen ekologisk bekämpning här inte! Myrkrig! Jag sopar upp sågspån, ruttet trä och myror från marken. Jag kokar kaffe till hantverkaren. Jag lägger mina målade brädor i högar och slänger byggskrot i containern.
– Det var värst vad du är igång!
-Ja när jag ser det så här, så ser jag det med. Hantverkaren har börjat jobba med sitt nu, så jag är så illa tvungen att göra mitt. Inte skjuta upp det nödvändiga. Gör en sak i taget så kommer jag nog framåt i dag med. Tjugo brädor, dagens målningsranson, ska målas idag. Sen. Först lite vila.
– Dana, jag tycker du är en duktig kvinna!
– Det tycker jag med. Vi hörs sen! Hej!
Här är en bild på bullarna:

Bullbak.

4 svar på ”Hur har du det idag, Dana?

 1. Hej du kämpande kvinna.
  Jag har varit en sväng i Omne tillsammans med mamma. Inget internet..
  Nu är jag hemma för att hämta upp 2/4 av familjen, snart drar vi norrut igen, längtar.
  Då ska jag komma och heja på dig och bjuda på något gott som under gamla tiders slåttertid.
  Kram och kämpa på, tror att det blir kanonfint.
  AK

 2. Precis vad jag behövde… en mänsklig röst som ger mig uppmuntran. Tack du goda!

 3. Hejsan

  Man blir ju lite sugen på bullarna. Kan inte du skicka några till mig? 🙂

  Många kramar från mig

 4. Käraste söta! Jag skickar direkt några färska bullar nästa gång jag bakar. Eller så kommer du hit. Jag ska tänka på dig när jag äter upp de sista ikväll… Tack för kramarna! De behövs här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.