Massage.

Idag var jag på en aromamassage. Det var härligt! En rogivande upplevelse med lavendeldoft. Nu är jag alldeles insmord och len.
Under tiden jag fick massagen vandrade tankarna hit och dit, i spretiga kliv, från det ena till det andra. En del tankar ville jag ha. Andra inte. Så jag var följsam och lät de vara som de var och vandrade mellan zonerna, mellan sinnesintrycken och tankarna ganska vilt. Musiken. Värmen från massösens händer. Doften från oljan. Upplevelser inuti kroppen. Värmen från elmadrassen. Ett stilla sorl från rummen utanför. Jobbet. Sorgerna. Njutningen av att bli masserad. Orden ”’cause I´m worth it!” surrade i huvudet, som jag har hört reklamen säga. Ja, det här och mycket mer.

Jag funderade också på mina erfarenheter av massage. De är kanske inte så många. Men ändå. Jag har masserat barn i skolan i taktil massage. Masserat andra på gestaltkurser. Sällan gått och betalat för massage. De erfarenheterna har inte varit så goda. Kanske är det därför. Och för att jag inte har tyckt att jag varit värd det, som jag tycker nu att jag är.
En gång på en finlandsbåt, smet jag från ett möte och gick på massage istället. Det var en av de bättre gångerna. Jag har gått på rolfing tio gånger, det var en spännande och annorlunda upplevelse, för hållning och gång.
En annan gång fick jag massage precis före en sånglektion, det var ett forskningsprojekt, för att se om rösten påverkades av massagen. Det gjorde den.
Förra hösten gick jag på thaimassage. Hjälp! vad jag höll på att skratta ihjäl mig, när kvinnan masserade mina bröst. Magen fick också en hård duvning. Sen gick jag hem och spydde på natten. En verksam massage verkligen.
Jag gick också på en helkroppsmassage i vintras. Massösens händer var kalla. Trafiken dånade utanför. Hon stängde av musiken. Jag stannade, trots att det var så dåligt. Varför sa jag inte ifrån? Sen blev jag förkyld i tre månader. Det var den värsta massagen jag varit med om. Hon hade börjat bli sjuk just den eftermiddagen, fick jag veta sen.
Idag blev jag verkligen ompysslad och varm. Det var underbart skönt. I november ska jag dit igen och göra om en helkroppsmassage. Det är som att sätta sig upp på hästen som jag nyss ramlat av ifrån. Nå, det var snart ett år sedan.
Jag vill gärna kunna massera. På riktigt. Till våren ska jag gå en massagekurs. Det kan jag kombinera med gestaltterapin tänkte jag.
Min framtid? Ja, den vet jag inte så mycket om. Men så mycket vet jag att jag drivs av en otålighet just nu. Att göra det jag behöver göra. Så är det bara. Gå och bli masserad. Gå på kurs. En till. Jobba.

3 svar på ”Massage.

  1. Det låter underbart med massagen som du varit på. Jag har lika upplevelser som du. Nu är jag begåvad med en vän som är massör, zonterapeut, fotvårdsspec. m.m. men hon bor 60 mil bort. Jag tycker att elevbehandlingarna på Axelssons är bra om massörerna är tysta under behandling.

  2. Jag kommer nog gå oftare på massage i framtiden. Säkert till Axelssons… Och tystnad är viktigt. Och fin musik. Och varma händer. Minimikrav tycker jag. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.