Dags att måla.

beskrivning

Det är dags att måla väggarna i gästrummet. Tapeten är ganska fin, men passar inte ihop med golvet och det är lite fläckar på den.
Nu vill jag ha en varmare ton i rummet och ska se om en beige färg kan bli bättre mot det vita taket och kastanjebruna golvet. Jag tänker måla en vit kant upp mot taket och ner i hörnen. Jag vill i alla fall testa och ser om det går.
Igår tömde jag en bokhylla och flyttade möbler. Idag har jag köpt färg och satt silikon i sprickor uppe i kanten mellan tak och vägg. Lös tapet har jag klistrat på igen. Det finns ingen garanti dock, för att tapeten ska klara en målning. Bara att hålla tummarna för att det ska gå!
Jag tar ett steg i taget. Bara att stå på stegen är en utmaning. Att måla tapet har jag nästan aldrig gjort. Måla har jag däremot gjort mycket. Men nu var det länge sen jag rollade. Bara att gå på. Ta ett steg i taget. Även små steg leder framåt, som tur är.
Tre av väggarna är ganska enkla att nå. Men den fjärde väggen är en utmaning. Så många böcker att flytta ur fyra bokhyllor. Oj oj oj. Får se om jag kommer dit. Det är inte helt säkert. Ingenting är säkert. Så mycket vet jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.