Alla talar med varandra… men hur?

Varje gång jag hör The Real Group med ”Alla talar med varandra”, tänker jag på en modell för kommunikation som används ibland i gestalt. I den yttersta cirkeln pratar vi i ett inledande snack, till exempel väder och vind och pratar i klichéer med varandra, utan att bli berörda. Vidare inåt kommer rollagret. Jag är i min roll som ex lärare, förälder, barn osv. Och sedan när vi är mer bundis kommer ett lager med skvaller, där stannar många… Sedan blir det mer intressant med det innersta lagret som handlar om Dig och Mig. När vi delar vårt eget viktiga direkt, med känslor och talar om väsentligheterna utan att vara i de yttre lagren. I kontakt med oss själva och med den andre. Dit kan det vara jättejobbigt att komma, men ack så skönt också. Där jag är jag och du är du.

När jag lyssnar på The Real Group glömmer jag bort att alla instrumenten de använder… är de själva! Helt fantastiskt!

Gå gärna till facebook och ta del av min sida där också. Gilla den helt enkelt!
https://www.facebook.com/pages/Dana-gestaltterapi/345016748914855

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.