Mardröm.

Vaknar med en mardröm i minnet. Jag och min exman är i fritidshuset i Norrland, i duschrummet. Någon är där och vill sälja något, kanske en duschkabin, jag minns inte vad. Plötsligt ser jag att väven på väggen har lossnat och limmet under har inte torkat och färgen flagnar på stora områden. Jag river loss lösa, rektangulära bitar från väggen och skrapar bort överflödigt lim. Känslan är övermäktig sorg.

Jag är inte förvånad över att jag drömmer sånt just nu. Jag ska åka upp dit snart på semester. I verkligheten har saker gått fel också:
Det regnar in på sidan av plåten uppe i skorstenen. Det måste jag ringa om och be att plåtfirman fixar. Så ska det väl ändå inte vara?
Förra året hade jag rödmyror boende i en yttervägg. Väggen ska rivas och byggas ny i år.
Vattenledningar släpper här och var i kylan på vintern. Kopplingar har spruckit två gånger hittills.
Jag rev bort plywood eller vad det heter på en vägg i hallen och med det elektriska ledningar, det måste fixas nytt där i år och be elektrikern komma och sätta fast ledningarna igen.
Ett hål i golvet vid toalettdörren måste täppas till och målas över. Kanske kan jag lägga en bit av en tröskel där? Har jag någon sån hemma?
Det blir stopp i rören då och då. Har rörmokaren bytt avloppsrör i källaren än? Fungerar det när jag kommer?
Kommer byggnadsställningen stå klar till midsommar?
Kommer pengarna jag har räcka till allt som ska betalas? Nej! Måste låna lite mer.

Det är ett spännande hus att ha. Men jag är orolig med varje gång jag ska dit numera. Vad ska jag finna för fel nästa gång? Den spänningen kunde jag vara utan. Jag vill gärna ha annan spänning. Och det här är vad jag har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.