Påskdagen – långsamheten.

beskrivning

Igår morse var träden fulla av rimfrost. Mina björkar var så vackra.

beskrivning

Idag var det så här. Och björkarna lyser i solen mot den blå himlen.

Idag var solen här prick hela dagen. Inte ett moln på himlen! Jag satt ute och solade och gick en kortare promenad, långsamt och njutande. Vattnet som smälter här har ingenstans att ta vägen, så på en del ställen var det sjöar på vägen. Jag hjälpte gubben Tö att hacka bort lite snö på altanen med.
Just det långsamma har präglat dagen. Bredbandet går sakta, för 3 säger att jag för andra gången denna månad överskridit mitt konto och jag fick nu välja på att köpa nytt eller ha det sakta två dygn månaden ut. Jag hade redan köpt till 10 GB så jag valde långsamt och det är ansträngande. Tur att det är ny månad i morgon!

Jag somnade på soffan två gånger i rad i eftermiddags. Det brukar inte hända. Hoppas jag kan sova i natt. Jag tyckte det kändes konstigt att klockan var åtta på morgonen. Jag brukar inte sova så länge. Fast den var ju egentligen bara sju. Och jag visste inte om datorn och mobilen hade ställt om sig. Jag fick ringa fröken Ur. I tidningen läser jag att trettio människor dör pga omställningen till sommartid. Jag tycker det verkar sorgligt att folk dör av stressen att ändra tiden. Jag har inget behov av sommartid. Jag är för långsamheten. Och jag vill låta tiden gå som den ändå gör. Men det är inte i mina händer. Jag får anpassa mig, jag med. Annars kommer jag för sent till jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.