Skärbräda Blått band.

beskrivning Här är min tredje skärbräda från Gefle, med dekoren Blått band. Vad ska jag ha dem till? kan jag ju undra. Men för en samlare, betyder inte svaret något. Då gäller det bara att äga och att förvara, förvalta för framtiden.
Den här modellen kom 1924. Dekoren Blått band kom till 1931 och skärbrädorna tillverkades först i den här modellen, sen i en annan, fram till 1946.
Det är sällan de finns i så här bra skick. Den är glansig och vacker. Bara lite skrapat på ena sidan. Det syns att de är svåra att tillverka. Glasyren rann från framsidan till baksidan i kanterna. De är inte till att skära något på. Men lägga fram på bordet ok. Men jag ska nog ha den på väggen. Titta på. Vara glad åt krusidullerna i kanterna. Handmålad. Av vem? Ingen aning. Den saknar stämpel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.