Aha-upplevelse.

Idag fick jag en aha-upplevelse när jag gossade med mitt yngsta barnbarn. Att lära känna någon, går genom att känna på varandra. Såklart. Känna. Lära känna. Precis det vi håller på att göra, genom sinnena, lukta, känna, se, lyssna på, vara nära och smaka på. ”Akta så jag inte kommer och äter upp dig!” säger jag ju ibland med.
Såklart är det så också med vänner och nya bekantskaper. En del vill jag ju bara ta på och vara nära.
En del vill det inte. Och en del vill inte heller jag ha kroppskontakt med.
Vilka lär jag känna bäst? De jag har en kroppslig och sinnlig upplevelse av.
Gestaltutvecklaren Perls sa: ”Kom till dina sinnen!” Ja, precis! Just så är det!
I varje fall, lyssna på dem och känn efter vad du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.