Påsklov och tankar om ord.

En bra sak med att jobba som lärare är att ha lov. Det är fint att få vara ledig och göra vad jag vill ett tag. Jag har inte jobbat riktigt klart än, jag har lite att skriva först. Ändå har jag firat lovets början med rosévin på balkongen med en vän.
I morgon kan jag sova ut. Börja packa. Vad ska jag ta med mig till Skagen? Tömma bilen på vinterdäcken. Sommardäcken sitter på nu. Tanka. Titta klart på alla videobanden jag har samlat på mig.
I hjärtat har jag ont. Ständigt denna smärta. Jag vet att jag får lindring när jag gör annat som distraherar mig.
Tillintetgjord är ett ord som dyker upp i mig i dag. Jag har blivit till-intet-gjord, tänker jag. Inte vet jag vad jag gör sen med det.
Hängivenhet är att både hålla fast troget och att ge sig hän och släppa taget, har jag kommit på. Den kan vara både som ett hinder för att leva och livsbejakande då.
Språkets värden och nyanser är viktiga ting. Också små saker har betydelse för mig. Jag vet att en del retar sig på mig för det. Låt dem! Jag finner tröst i att hitta ord som kan beskriva hur jag är och hur jag har det. Just nu är det så här i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.