Nytt från fronten!

Hemsidans wordpress är uppdaterad och jag känner inte riktigt igen mig. Jag är som en gammal hund, som vill ha det lika hela tiden. Jag blir förvirrad när jag inte känner igen mig. Och förvirring är bra, enligt gestalt, så det är bara att gå i nya riktningar nu. Nya sättet med bilder blir så här, om jag inte lär mig mer eller helt enkelt gör som förut:

Ute är det också turbulent. Stambytet kommer närmare. I sommar gräver man upp kulvertarna ute, för att byta rör. Inomhus renoveras fönstren på tredje våningen. Hos mig alltså. Och nästa år blir det rörbyte inomhus. Badrummet ska bli större och byggas om helt. I köket behöver diskbänken, arbetsbänkarna och kaklet bytas. Men inte behöver jag väl satsa på nya skåp? Det känns onödigt just nu. Men ökar värdet på lägenheten, då kanske. Jag ska inte bo här jämt.

Och så är det dags att börja packa för semestern. Jag reser norrut och behöver ha med mig böcker, en massa skrivblock, barnsaker, symaskinen, mat och lite sommarkläder. Annars har jag det mesta där. En hammock ska jag köpa med. Det blir sommarpresenten till mig själv. Och lilla barnbarnet kommer och hälsar på några dagar, hon har lärt sig säga hammock och älskar att gunga. Men husmålningen blir inte av. Hantverkaren fick inte tag på någon byggnadsställning. Hm… ja ja… jag behöver bli bra i armarna med. Det var lika bra det.
Träning är sommarens utmaning. Och att läsa. Jag har MASSOR att göra! Datorn och tv:n är riktiga tidstjuvar. Hoppas jag får jobba med terapi med. Och så ska jag förbereda drömkursen. Den ska bli så rolig att ha!
Ja, jag kan redan längta till hösten. Till drömkurs och återkomsten av Marimekkos fina, färgglada, blommiga kollegieblock med tjocka skrivglada papper. Och förhoppningsvis fina fönster.
Men först sommar. Och idag regnar det hela dagen. Ösregn. Såna dagar finns med. Till sist en länk till fina fiskgjusar i Estland: Meditativt och fascinerande i realtid. Jag såg första ungen kläckas i tordags kväll. Nu är de två. Den andra måste ha kläckts i natt eller i morse.

4 svar på ”Nytt från fronten!

 1. Tak for dagens dagbog, lyser af konsekvens overfor leveregler :0)
  Forandringsberedtheden là¦nge leve, det giver håb og glà¦de over at vinde over sig selv

 2. Tack John för kommentaren. Är det något du själv känner till, det du skriver om? Ha det så bra! Dana

 3. Jeg là¦ser dagens dagbog et menneske, der midt i dagens pres holder fokus på sine mål og sine planer. Et menneske med håb trods besvà¦rligheder og som ser igennem dem fordi noget bedre venter…
  i den forstand kan jeg genkende mig selv, ja!!
  sender dig en hjside henvisning, som jeg er webmaster for under mottoet: Information og inspiration
  tak for medkig i dit liv og dine tanker, john

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.