Ont!

Aj aj aj! Jag har så ont i kroppen! I dag fick jag göra en ny magnetröntgen. Kanske ligger nerver i kläm i ryggen som påverkar benen. Det är i alla fall doktorns teori. Det kan förklara att knäna viker sig ibland när jag går i trappan. Och att höger ben ständigt gör ont, ända ner i foten. Men som en sa: Du kan ju i alla fall gå och du har i alla fall två armar. Det är ju en tröst! Att kunna gå är viktigt!
Och så har jag så ont i högerarmen. Tennisarmbågen blir bara värre och värre. Ibland kan jag inte ens krama ur en disktrasa. Hur ska det här gå, att måla sista fasaden på huset i Norrland? Det bådar inte gott… Och det måste göras. Och en tand verkar vara sprucken, hoppas få en tid hos tandläkaren med innan jag reser norrut. Helst vill jag förtränga det, men vaknar jag på natten, så är det dags att gå, även om jag helst inte vill.
Jag får se om jag kan få nya piller som lindrar smärtan. Det är inga särskilt glamourösa ont-tillstånd jag har. Om det nu finns såna. Att vila mellan varven är viktigt. Inte skriva så mycket på datorn. Det blir bättre med det när skolan tar slut.
Just nu är det ungefär åtta arbetsdagar kvar. Eller sju. I morgon har jag sista lektionerna för våren. Sen är det skrivande och pappersfixande som tar vid. Ja ja… städa skåp och lådor ska jag också hinna med innan sommarlovet börjar. Och utvärdera och jobba med gemensamma uppgifter i arbetsenheten. Jag fattar inte riktigt att det redan är sjunde juni. Jag hänger inte med i tiden. Men kroppen säger: Vila!
I morgon verkar det bli fint väder. Vi ska ha fest ute, vi som bor i samma trappuppgång. Det ser jag fram emot. Men vad ska jag göra för mat? Hm… Det blir rabarberpaj till efterrätt. Och nu, tvätta. Planera festen. Och sen köra en barnstol till Farsta. Och prata med en god vän i telefon. Och se på tv. Och äta. Och…. ja ja ja…. vila!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.