Avslutningsarbete.

Jag är hemma igen från Danmark och plötsligt är jag i full gång med att börja avsluta terminen med lektioner och elever. Det kom hastigt på. Jag har inte hängt med i veckorna, dagarna och timmarna. Nu är det snart sommarlov!
Alla elever ska ha sin avslutningslektion. Gå igenom sina papper. Prata gamla minnen. Vad ska sparas? Vad kan slängas? Och så ha tid till att spela något valfritt spel. Det är som om alla trådar kapas till det gamla för att ge plats till något nytt till hösten, vad det nu kan bli. Jag tänker alltid: NU ska jag vara strukturerad och NU ska jag göra något nytt och NU ska jag…. allt möjligt. Sen kommer vardagen med allt som inte hinner bli klart, planer som bara blir rörda om på ytan, högar som växer och idéer som bara fortsätter att vara idéer.
Nå, så är det att vara en kreativ människa, det kommer alltid nya idéer, jag litar på min skapande förmåga här.
Jag har idag gjort nya blanketter till lekarbetet. Det har jag tänkt göra i flera år. Nu är det klart. Kommer jag hitta nya dockskåpsmöbler i sommar då? En del saker är slitna. Jag har lika svårt att köpa ny soffa till dockskåpet som till mitt riktiga hem. Vad märkligt!
Ja ja… nu är det kväll. Kisse mår inte så bra. Han har inte fått medicin på ett dygn. Han är inte hungrig. Så är det en del dagar. Jag vill inte tro att de dåliga dagarna kommer oftare nu. Men så är det nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.