Solig morgon!

Vaknar upp till en sol som skiner upp världen och dropparna på grässtråna lyser som diamanter i gräsmattan. Jag sitter ute på verandan med tekoppen i handen, i solen och bara lapar värme och sol. Gör en uppmärksamhetsövning med. Bra att träna lite emellanåt. Om jag gör det när jag mår bra, så kommer jag troligen ha lättare att göra den om jag mår dåligt. Det gäller att öva upp mitt medvetande / att vara i awareness. Just nu är jag medveten om att jag har tankarna på andra ställen. Så lätt det är att lämna sitt här och nu. Därför är det bra att öva på att flytta sin uppmärksamhet både inåt, utåt och kunna känna igen när tankarna snurrar runt mest i huvudet.
Nå, vad vill jag göra idag då? Klippa gräset. Hoppas det hinner torka upp med innan. Hoppas solen fortsätter skina. Molnen kommer snabbt närmare ser jag.
Vill jag åka till stan och handla kläder? Njä. Vill jag handla mat? Njäa. Vill jag vara hemma och skrota? Absolut! Jag är så himla bekväm av mig. Ordet lat går att använda med.
Och så kommer andra krav in. Krav eller behov? Diska. Städa. Skura. Snart är det sommar! Tjoho! Visst vore det skönt att bara flytta in i ett någorlunda rent sommarhus! Krav och krav och krav…. Väck, väck, väck!
Jag hittar säkert något att göra som ger mening. Disken väntar. Tjoho! Nu ska jag ägna mig åt att diska, medan jag diskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.