Ändan i…

Vad ska jag sätta för rubrik på dagens blogg?
”Jag har moonat Köpenhamn”?
”Att leva i balans – vad är det?”
”För mycket bra skämmer?”
Jag har sällan råkat ut för så många saker som de sista två-tre dagarna. Jag vet inte om det är något som universum vill säga eller om jag bara har ren otur. Jag vet bara att jag hade flyt och kände mig väl tillrätta med att öva terapier på utbildningsdagarna. HELHÄFTIGT! Jag är NÖJD! Så in i vassen GLAD!
Det är alltså den ena sidan. Och så till motpolen:
1. Någon har tagit min mjölk i påsen som står i kylskåpet. Va! Så snopet att plötsligt inte ha min viktiga mjölk! Vem går i andras påsar? Inte jag!
2. Bettskenan låg i en kopp med vatten i badrummet. I tryggt förvar, trodde jag. Och vem skulle vilja ha den? En kurskamrat kommer smilande och säger att min bettskena ligger i vasken. Nu ligger den vid sidan om på diskbänken. Tack och lov hel. 3000 kr kostar den. Minst. Någon har haft städnoja antar jag.
3. Idag när jag skulle äta min lunch, var koppen i kylskåpet, med resterna av mozzarellan borta. Min mat stod framme på bordet, som om det var fritt att ta av den. Icke!!! Återigen blev jag drabbad av denna städnoja, medan jag själv var sen till lunchen, för jag höll på att städa upp efter oss på kursen. Nå….Ingen hade ätit av maten, medan mozzarellan låg slängd i vasken. Jag kunde rädda med mig resten hem och ha som matsäck på tåget.
4. Mina påsar i kylskåpet stinker av fisk. Den doften får jag ta med mig hem. Bu!
5. Jag brukar handla go´bröd på hovedbanestationen i Kbh. Nu vill jag ha ”Luksus giffler”, med grön fyllning. Vad upptäcker jag på tåget att jag fått? Kanelfyllning. Suck!
Och så toppar det här:
6. Jag kommer till min plats 4 på tåget. Jag ställer min ryggsäck och matkasse på min plats, en singelplats, framåtvänd stol vid ett fönster, en plats jag själv valt ut noga vid biljettbeställningen. En man ställer sig bredvid och börjar prata om att man ska vakta bagaget före avgång, så att ingen springer in och snor det. Så jobbigt det låter. Ja ja… jag lyfter ner mina saker på golvet, sätter mig ner och PLASK, stolen är blöt! Nej, inte av min kasse, jag kollade den först såklart. I så fall hade det varit pinsamt. Nu blev det i alla fall pinsamt. Byxorna blöta in på bara numsen. Fram med tunnare innebyxor, nya trosor. Omklädning i gången och bakom sätena. Rumpan bar, ut mot Köpenhamn. Nå, det kan de säkert klara. Men min bak kliar. Vad var det? Kiss? Tror inte det, men ganska säkert tvättvatten. Troligen inte helt rent.
Säga vad man vill om SJ och förseningar. Hjälpsam tågpersonal har de i alla fall! Snälla rara Hans ordnade en ny plats och jag fick önska mig kompensation. Det måste bli att få åka taxi hem och komma ur kläderna så fort som möjligt, duscha och bli ren igen. Det fick jag! Sköööönt!
Och så fundera på vad allt det här betyder. Betyder det att jag har haft det för bra och att jag bara kan förvänta mig plus och minus i nollpunkten? Kanske. Eller att jag bara råkat ut för sånt som kan hända vem som helst, som har bettskena, vill ha mjölken ifred, doftfria saker, bra med pistagebullar och sittplats. Jag vet inte fortfarande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.