Mat.

Sitter framför brasan, som är på väg att brinna ut. Jag lägger på en stor bit till. Tar den sig månne?
Tankarna snurrar en del. Vad vill jag göra? Ingenting just nu. Och det går ganska bra. Jag äter och dricker te ofta. Funderar på all mat som slängs. Jag slänger jag med. Jag tycker inte om det. Jag behöver bli bättre på att hushålla. Och frysa in det som inte går åt direkt. En bit supergod skinka har jag kvar. Ekologisk och egenkokt. Bäst att frysa in hälften nu. Och äta resten. Och laga mat och se till att salladen går åt. Julkorven har jag inte ens smakat. Kanske idag?
Mat. Matlust. Lust att laga mat. Det har jag inte alltid. Men maten jag lagar brukar jag bli nöjd med. Jag lagar helst maten från grunden. Inga färdiglagade köttbullar här inte. Jag vill veta vad som är i maten. Men ok, färdiglagad julkorv, den går an.

I dag i ingentinget. I morgon till Åhléns. Det är reor ute och jag kan gott behöva köpa något nytt. Och så är det fint att se mig omkring lite med. Och sen tillbaka till mitt hus. Till vilan och tankarna framför brasan.

Och så får jag fundera på hur jag ska såga veden som ligger i källaren. Med motorsåg inomhus? Med motorsåg ute i snön? På vedförrådet har plasten blåst iväg och jag har lagt en presenning på veden istället. Ja, det är mycket att fundera på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.