Jag VILL ha en julgran!

Snöblask och regn. Grått och vått. Jag tyckte jag hörde åska igår med. Först blixt, sedan buller. Var det verkligen åska? I december?
Jag har varit ute på en biltur i blasket med mitt barnbarn och hennes föräldrar. Tuva anar inte att hon ska få ett syskon i vår. Första barnet ska bli storasyster. Jag vet hur det var för min syster att bli det. Inte kul. Men sånt är livet. Och jag själv är andrabarn, så det är bara att ta plats. Jag är både lillasyster och storasyster. Mellanbarn. Hur kul är det?
Nå, livet är inte bara kul! Men julen då? Den närmar sig. Jag har pepparkaksdegen i kylskåpet. Har jag lugn och ro i mig för att baka i kväll kanske. Lyssna på julmusik och känna julstämning. Jag längtar. Granlängtan finns med. Men är det någon idé att köpa gran i år? Jag ska ju åka norrut efter jul.
En jul utan julgran är ingen riktig jul. Kan onsdag bli en julgransdag? Kanske. Får se vad jag förmår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.