Hjärtefrågor.

Så himla bokstavligt behövde jag väl inte tolka den sången… Ta mitt hjärta… Men ont i bröstet hade jag i morse, som jag har haft då och då den sista månaden och ringde vårdcentralen från jobbet för råd. Jag fick komma ett par timmar senare och ta EKG och blodprover.
Det gäller att utesluta vad det kan vara, allt från stress och sömnapné till blodbrist och halsbränna. Jag ska få göra ett arbetsekg också, eller vad det nu kan heta. Blodtrycket var en aning högt, jag som alltid brukar ha ett lågt tryck. Ja ja… Läkaren var omsorgsfull och frågade sånt hon måste fråga. Första frågan var: Är du stressad? Tja, heltidsjobb, bil som behöver byta bromsar och utbildning kan ju räcka. Andra frågan var: Är du hypokondriker? Tja igen… inte mår jag bra. Frågorna som INTE kom var: Röker du? Dricker du? Vad väger du?
Nu ska jag ta en medicin för magen en vecka. Vänta på svar på blodproven. Vänta på en kallelse till en hjärtmottagning i Globen.
Gestaltterapeut, känn din kropp! Jätteskönt att bli ordentligt utredd. Jag är så tacksam för det.

2 svar på ”Hjärtefrågor.

  1. Vad jättebra att du skriver om att doktorn inte ! frågar om rökning eller dryckesvanor! Det borde de ju göra. Jag märkte annars på jobbet idag att när vi för ovanlighetens skull var en och en halv ( nybörjare) extra, så var det som rena semestern, trots att det är julstress på bolaget.Vi är kanske inte så sjuka egentligen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.