Nytt projekt.

I skolan står min nya skrivare på golvet, en tung och stor sak, som jag krockar med ofta, några gånger varje dag åker pappersluckan upp. Den står under mitt arbetsbord med. Inte helt bra alltså.
Idag cyklade jag ner till byns loppis och letade efter ett lämpligt bord till skrivaren. Jag hittade ett vitmålat sängbord, tungt och som kan passa om jag har tur. Om det inte går, kan jag göra om det till en sittpall hemma istället.
Jag sågade av de svarvade benen innan jag tog en bild. Så kan det gå.

beskrivning

Sen målartvättning, duschning och torkning. Nu är det bara lite slipa och sen måla. Jag behöver en hylla i ett hörn med, till vattenkokaren och telefonladdaren. Det blir perfekt med hyllan som jag tog bort. Behöver bara sågas av, det kan säkert slöjdläraren på skolan ordna med ordentlig såg. Ska bordet bli mossgrönt eller blågrått då? Det blir morgondagens beslut.

beskrivning

Idag har jag suttit lite i värmande sol, plockat ris, krattat löv, åkt en lönlös resa in till stan. Ska få en dosa tillsänd mig från banken, men den kommer efter det att jag åkt hem. Nå.. nästa gång jag kommer finns den här!

Jag älskar mitt hus.

beskrivning

Jag tittade på gamla bilder idag, från 2000 och framåt, från början av renoveringen och framåt, tills jag slutade ta papperskopior. Oj, vad jag och Leif har jobbat hårt med att få det i ordning steg för steg. Först skulle det bara bli uthärdligt rent med värme och vatten. Sen var det viktigt att få det fint med. Här är framsidan. Går inte att se hela eftersom grannens tomt, med stora träd och en häck är direkt framför.

beskrivning

Sen är det sydsidan, med fasaden som blev helt bytt, för fyra år sedan. Efter det orkade jag inte så mycket mer… Jag tappade liksom farten då.

beskrivning

Framsidan mot vägen har en gårdsplan där bilen står parkerad numera. Bilden är tagen ett par dagar senare, tidig morgon. Den här sidan blev målad först. Takläggarna hade en ställning där och sa: Passa på att måla nu medan ni har en ställning där. Den kan vara kvar en vecka, så att ni hinner. Ja ja ja… jag målade takkupan först. Jag har höjdskräck. Men jag klarade det. Usch, så rädd jag var!!!!

beskrivning

Norrsidan är sorgebarnet just nu. Får se om jag orkar ta tag i det i sommar. Behöver massor av hjälp i så fall. Har en ställning jag kan hyra och stegen ska sågas bort. Men orkar jag? Jag vet inte. Min hantverkarhjälpare ska i alla fall byta fasaden under fönstren nere. Så långt är beslutat. Men renovera fönster? Skrapa fasaden? Tvätta? Måla? Hm… Med beslutsam hjälp kan det gå. Det kan gå på sex dagar i så fall.

Här är bilder från husets barndom, det är byggt 1932 och möjligen är detta år 1935.
Huset var byggt till ägaren av en järnaffär, med affären i källarplanet.
Björken till vänster är numera en dubbel hängbjörk, stor och ståtlig, mitt älsklingsträd.

beskrivning

Någon är en lycklig ägare av en bil.

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.