Mån-dag.

Måndag och kommande fullmånenatt. Passar ju bra just en måndag. Eller ska det heta mån-natt kanske…
I morse lyste i alla fall solen och jag gick ut med katten tidigt och mötte grannen, vi blev lika förskräckta båda av det oväntade mötet.
Det kunde sluta blåsa kan jag tycka. Snön töar, under natten försvann snön och isen utanför framsidan, jag hade huggit upp den. Snöhögarna krymper. Rabarbern sticker upp.

Jag kan inte påstå att det är full vila här på landet. I tankarna gör jag upp planer på vad som behöver fixas. Fjärde väggen behöver målas. Fönster bytas. Tak bytas. Slipa snedväggen i gästrummet. Göra klart i badrummet med lister och måla badrumsdörren. Ingen vidare lugn och ro i huvudet alltså. Och så har jag en del skrivarbete att göra, som har med gestaltutbildningen att göra. Har äntligen börjat på det! Och baka bullar. Handla. Laga mat. Öva qi gong. Jobba med Pim. Ja, har verkligen massor att göra. Det sägs att framgångsrika människor gör allt som behöver göras direkt, de samlar inte på hög, jag har något att lära där.

Och vad gör jag? Tar in björkris. Plockar skräp ute. Skrotar. Lullar runt i morgonrock. Äter påskägg så jag mår illa. Dricker te. Planerar. Letar nyckel. Upptäcker att jag också glömt recept på kisses medicin. Funderar på vad mitt företag ska byta namn till. Ändringen kostar pengar. Bäst att tänka till ordentligt då. Behöver nog prata med mitt bollplank om det. Du kan väl ringa? Och fixa hemsidan.
Nej, det blir inte bara att vila det här påsklovet. Behöver arbeta, arbeta, arbeta. Och se på månen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.