Komma till nytta.

Idag packade jag äntligen upp den nya synten jag köpte före jul till mitt jobb, till mig och mina elever. Men vad snopen jag blev, när det inte fanns någon sladd till den. Så fick jag åka och köpa en. I morgon kanske jag får tid att sätta i kontakten och testa att spela på den. Nu gäller det att öva upp mitt pianospel, som är amatörmässigt, men duger till att spela enklare barnvisor.
Att spela piano har alltid varit förbundet med att inte duga. Där sitter jante och klagar och skriker ”sluta!” Men jag struntar i det. Jag spelar som jag vill! Och hör sen!
Jag har alltid velat kunna spela piano. Tänk att bara kunna sätta sig ner och spela på och fingrarna bara löper fritt på tangenterna och ljuv musik uppstår… Ibland improviserar jag, alldeles för sällan. Och spelar ännu mer sällan. Pianot står där och fyller ut sin plats. Behöver komma till mer nytta, precis som jag själv.
Så… till vilken nytta kan jag själv komma? Det jag trodde jag skulle kunna göra och utveckla mig och berika världen med, blev intet av. Och Anne Linnet har fortfarande inte hört av sig igen heller. Men hon har ju fullt upp av annat.
Att sjunga och spela igen, med barnen i skolan, fyller kanske något. Hoppas!

4 svar på ”Komma till nytta.

  1. Jag blev också med synt kring juletid. Spelade piano som barn, sedan dess långt uppehåll. Synten blev en dröm i uppfyllelse – älskar pianomusik – men det är samma här; jag har inte heller tagit mig den rätta tiden! Men den kommer – jag vill ju!! =D Nu har jag en synt iaf, den kommer jag ju ha i måååånga år till.
    Kram.

  2. Hade jag haft plats i mitt arbetsrum, hade jag helst velat ha ett piano… men nu är jag glad för synten! En del äldre elever vill sjunga rock, de tycker jag har för barnsliga sånger. Ja ja ja… jag vet!!!! Jag får väl se om jag kan orka lära något nytt… Kul att du har en synt! Vad spelar du?

  3. Jag börjar från början med notlära och ackord. Jag kan spela lite sånger, men har inte kvar kunskapen av att kunna förstå vilka noter o dyl. jag spelar eller att kunna läsa och spela efter noter! När det lossnar kommer nog det gamla inrepeterade fram på ett mycket enklare sätt. Macens garageband är superpedagogisk, man kan ju ladda ner lektion efter lektion. Sen får jag uppgradera till iWork 11.

  4. Å vad du kan!!! Jag ligger i lä helt klart. Lycka till med att väcka kroppsminnet. Kunskapen finns säkert där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.