Hemresan.

Vilken häftig hemresa jag hade…
1. Läser fel på den danska turlistan och inser först på perrongen att det inte går något tåg som jag trodde det skulle. Sånt har hänt förut att jag läst fel, nästa gång frågar jag en dansk om tiderna. Lärdom!
2. Fick mysigt sällskap till tåget som inte gick och en extra kvällspromenad tillsammans med en nyvunnen vän.
3. Missar båten i Helsingör med en halv sekund. Måste vänta 30 minuter på nästa. Inser att jag missar nattåget från Lund.
4. En dansk kvinna hjälper mig att inte ge upp hoppet. Hon tipsar om Hässleholm och vi hittar ett tåg som passar. Med åtta minuter till godo mellan båt och tåg hinner jag betala biljett med. Hon springer tillsammans med mig och vi pratar oavbrutet med varandra från första stund tills hon går av på sin station i Sverige.
5. En ung pojke ursprungligen kosovoalban, börjar prata med mig. Getoar. Killen i den röda jackan. Så gott samtal. Vilken raring!
6. Jag hinner med nattåget med en kvart tillgodo. I kupén sover redan fyra kvinnor. Jag och en annan ska in och sova där med. Jag högst upp. Bara att klättra och i mörkret bädda och få ordning på mig. Kudden är för hård. Lampan med rött sken klarar jag inte att släcka. Sover då och då. Vaggas, lyssnar på ljuden, känner resan i mörkret, rullar in på stationen långt innan uppgiven ankomsttid, vågar mig inte ner förrän klockan är 06. Tar pendeltåget hem.
7. Hemma kl 07.00. Duschar, dricker te och äter dansk foodsnigl. Mmmmm. Somnar gott i min egen säng.
8. Och sen en solskenspromenad med en god vän. Härligt!
Wow! Vilka häftiga dagar jag har varit på. Wow! Vilken hemresa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.