Hästmyror.

Jag har hittat hästmyrornas bo i en murken stubbe som fanns under storgranen. När granen fälldes blev stubben mer åtkomlig och jag hackade i den. Plötsligt såg jag dessa stora myror som snabbt försvann in i otaliga hålor. Ljusskygga myror. Svarta i huvud och bakkropp, röda i mitten.
Jag hällde på myrr och rörde om ännu mera. Fler myror kom fram. Nu även en större variant med långsmal vinge rätt ner över kroppen, hur många drottningar finns det egentligen i ett enda bo?
Jag behövde inte ta bilder på dem. Myrorna finns på min näthinna. Ingen behaglig syn alls. De kröp iväg från stubben i olika riktningar. Undrar vart? Får se om de är kvar när jag kommer tillbaka till huset. Hoppas inte. Jag vill inte se dem igen!

2 svar på ”Hästmyror.

  1. Se bara upp med dom!!! Vi hade just hästmyror i gamla huset på Ingarö – som fick ta brandkåren till hjälp för att bränna ner kåken, då hästmyrorna hade käkat upp huset så man i stort sett bara kunde sticka in en kökskniv in i väggen utifrån – och den gick rakt in!!! Hett vatten med diskmedel brukar vara bra annars anticimex – men du bör göra något åt det! Dom gillar ju inte rörelser omkring, så när du flyttar in till stan igen så kan ju oturen göra att de vandrar mot huset. Hästmyror är inte som vanliga myror… Lycka Till! Kram.

  2. Ja, jag är ju jätteorolig!!! Myrorna har redan varit och nosat på huset. Anticimex kom och sprutade och jag hällde ut salt och myrr.
    På sätt och vis hoppas jag de håller sig kvar i stubben, för när jag kommer tillbaka ska jag elda upp den och allt löst trä runtom huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.