Gästbloggare: Camilla Thulin, mångsysslare.

skagenmåsar

Var startar en tanke?

beskrivningOch varifrån kommer den? Finns fröet till varje tanke du tänker inom dig? Väntar de på att få tid och rum för att ta form?

Kan någon annan plantera en tanke som tar form och växer sig starkare hos dig?

Tror du dig komma på saker av dig själv, fast någon annan nyss sagt det du tänkte? Är igenkänning av någon annans uttalade tanke bara en väldigt snabb uppfattning av det den andra just sagt eller håller på att säga? Har du egentligen tänkt det hela förut, men inte kunnat ge ord för dina tankar?

Denna min tanke tror jag kommer från ett frö från filmen Inception, som jag såg i fredags. Eller jag kanske tänkt det här hela tiden, fast det var filmen som gav plats och tillfälle för tanken att utvecklas?

Eller vad tänker du? Du kanske känner igen denna tanke?

Camilla Thulin

2 svar på ”Gästbloggare: Camilla Thulin, mångsysslare.

 1. Jag tror det är med tankar som med dagar – så länge vi har tur (inte får sjukdomar etc) och lever väl och är inom vår livslängds ramar, får vi uppleva nya dagar (får vi nya tankar), men varje morgondag kan (trots att den är redan i morgon) se ut på miljoner olika sätt.

  Att det finns gott om utrymme för kreativa tankar (inte bara problemlösande tankar eller gamla tankar i ny form), är ett tecken på ett harmoniskt liv, ett liv där vi möter världen lagom mycket.

  Ibland står det redan ett träd där, i vår trädgård, bara att det krävs ett möte för att vi ska se det. Ibland sås fröet till en tanke samma dag, och växer till ett litet fruktträd inför våra ögon.

  ”Ett möte på Internet är ett möte mellan tankar.” Så skrev en klok person i det här blogginlägget: http://bokcirklar.se/blog/view/7368

  Kanske tänks det fler kreativa tankar tack vare Internet. (De tankar jag tänker ut att kommentera ditt inlägg med till exempel.)

  F9

 2. Hoppas att min kommentar besvarade dina frågor. Så att du slipper tänka i några dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.