En återblick.

”And the seasons they go round and round.
And the painted ponys go up and down.
We´re captured on the carousel of time.
We can´t return, we can only look behind
from where we came
and go round and round and round
in the circle game.”

Joni Mitchell

I mig sjunger Joni Mitchells ord och melodi. Ja, precis som årstiderna går runt runt, går året likaså. Ännu ett år har gått och ett nytt år väntar, antagligen med både glädje och sorg och annat som hör livet till.
Har jag inte skrivit tillräckligt här nu? kan jag undra ibland. I snart sex år har jag skrivit. Ibland om ingenting alls. Ibland om något viktigt. Ibland något som jag blir riktigt glad av att ha skrivit. Alltid i ett nytt Här och Nu. Ibland märks inte det.
Oj, vilket år det har varit! Jag har startat på en gestaltterapeututbildning på Nordisk Gestalt Institut i Fredensborg i Danmark. Jag tar ett år i sänder där. Första året är i stort sett klart. Jag har förstått mer av mig själv, hur jag fungerar och inte fungerar. Självkännedom är viktiga saker. Jag har gått i regelbunden utbildningsterapi och det är verkligen en lyx som jag kostar på mig.
Jag har gett ut mina dikter, Från ett hjärta till ett annat, på mitt eget Bella Förlag. Jag förstår inte riktigt att jag har gjort det. Tänk vilken kreativitet och mod jag visade här! Hur ska jag gå vidare? är frågan. Jag vill ju sälja alla böckerna och göra dikterna kända och lästa. Och få pengar till att ge ut en till bok. Firman ska ju gå runt med.
Jag har fortfarande med mig kärlekssorgen, den har antagligen blivit en del av mig med mitt mörker och ljus. Och det är helt ok. Så blir vi formade på olika sätt av människor vi möter. Så blev jag formad av kontakten med honom.
Jag är evigt tacksam för att jag har två vuxna barn som lever sina liv med sina kärlekar. Behöver de mig så finns jag här, det vet de.
Jag har mycket att upptäcka av världen omkring mig. Kanske vågar jag vara mer nyfiken nästa år? Jag har börjat lite smått med att prova nya saker. I alla fall ibland.
Jag går på min väg framåt nu. Står inte stilla så långa stunder. Drömmer mig bort ibland såklart. Hoppas för det nya året att min väg blir kantad av goda kärleksfulla upplevelser, lagom kryddade med spänning och utmaningar.
Uppmärksamhet. Kontakt. Ansvar. Här och Nu.
Och hoppas att du också får det år som du helst önskar. På ditt sätt. År 2010.

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.