Annandagen i livets kylskåp.

beskrivningVaknar tidigt efter en varm, drömfylld och orolig natt. Skönt att vara ledig. Behöver inte tänka på om jag ska upp och jobba eller inte. Inga krav på vad jag ska eller inte. Här är det, som tur är, jag som bestämmer.
Idag vill jag städa ur kylskåpet. På julafton var det fel dag. Idag är en annan dag, precis passande arbete för en annandag.
Där finns en burk sill som stått ett halvår för länge upptäckte någon. Där finns säkert mer som har stått för länge. Det kan vara som ett livstema, att inte vara uppmärksam och göra sig av med sånt som har tjänat ut. Det har hänt förut. Det kommer säkert hända igen. Det är bra att öva upp förmågan att se när gamla mönster upprepar sig. Först när jag ser dem, kan jag välja om jag vill ha dem kvar. Mönstren har skyddat mig en gång i tiden. Nu kanske de bara är som gamla konserver i ett kylskåp, bortglömda och värdelösa.
Vad smakar bra och vad är gott för mig idag? Vad behöver jag nu? Vilka värderingar är livsviktiga för mig? Hur lever jag mitt bästa liv för mig? Jag är Dana, på upptäcksfärd i livet. Idag. Sannolikt också en annan dag, som i morgon. Och i övermorgon. Då och då kommer jag städa ur mina skåp och hyllor och hitta sånt som jag inte behöver mer. Möjligen hittar jag annat med, som jag vill ha kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.