Så där ja!

Jag har köpt en slagborrmaskin tillika vanlig borrmaskin. Jag har köpt fem meter regnslangar som avleder vatten från huset, istället för rören som låg där och ramlade loss emellanåt. Jag har köpt murbruk.
Hem och jobba. Nu är hela sydsidan på huset igentäppt mellan fasad och grund. Humlorna är husvilla och boet igenmurat. Jag har dåligt samvete. Hoppas de flesta var ute och flög. Och så var de ju inte inbjudna att bo hos mig. Ett ställe i grunden som spruckit av fukt på nordsidan är bortknackat och igenmurat. Ett år till ska väl kåken hålla nu. Och gula regnslangar lyser glatt i hörnen på huset. Jag är trött. Jättetrött. Och hungrig. Och nyduschad. Nu ska jag fixa något att äta och belöna mig med något gott.
murat

murat

Och här är det större hålet jag bankade upp och murade igen. Ja, det är samma hus. Här är den med lackfärg målade, slitna norrsidan, den andra gaveln som behöver skrapas och målas, den sista sidan. Gäsp. En annan sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.