Att stränga om sin lyra.

Kvällen är här och snart slut. Jag har träffat min syster och vi har ätit rabarberkräm med rabarber från Norrland. Gott! Sen betalade jag räkningarna. Skönt att ha det fixat.
Jag är hur trött som helst. Jag ser fram mot fredagen och helgen. Att sova, helst obekymrad. Just nu är det tungt på jobbet. Det är mycket att hålla i huvudet. Jag måste skriva ner allt, annars glömmer jag. Min planeringskalender är alldeles svart av anteckningar att minnas. Ändå blir det fel då och då.
Jag känner mig tjatig som bara skriver om allt jag har att göra. Men det är såna dagar nu. Det vore roligare att skriva om drömmen jag hade i natt:
Jag såg en flicka som kunde spela cittra vidunderligt bra. Jag ville få i ordning min egen cittra då. Jag fick veta att tobaksaffären sålde såna strängar som beställningsvara för 900 kr. Jag beställde strängarna och hoppades att jag skulle klara att sätta på dem med.
Det är som drömmen vore sann. Jag har många strängar på min lyra just nu. Och jag får väl gå till musikaffären för att hitta alla dessa strängar som måste till att stränga om min cittra. Kanske kostar det 900 kr. Jag får väl betala det då. Möjligen hinner jag stränga om cittran på sommarlovet. Annars får det vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.