Badrumsbild!

Här är en bild på badrummet, som jag slet med förra veckan. Nu är väggen fogad. Golvet ska fogas när jag kommer hem nästa vecka och silikon ska läggas i hörn och runt väggarna. Sedan kan jag beställa badkaret, ett nytt likadant ifö, grått på tassar, som mitt andra badkar i huset, som är sålt. Väggen mellan badkaret och toaletten är det sista delprojektet i badrummet att ta hand om, kakla och byta handfat. Fast det är det ingen större brådska med. Det viktigaste är att kunna duscha och bada när vi väl bor där.
Ja, det är märkligt vad jag håller fast vid vissa saker och vill inte släppa taget. Ett badkar? Varför är det så viktigt? Ett likadant badrumsskåp är inköpt likaså. De viktigaste blommorna är uppe i Norrland nu. Ja, inte alla, men små tuvor av många av de mina finaste hjärtas blommor. Jag har en plan här för trädgården, att göra som en cirkel av rosor, runt om gräsmattan. Nyponrosen finns redan, Lykkefund är flyttad hit. Kinesiska gulrosen ska ner i jorden så snart jag fått hit rosjord. Den växer bra i kruka nu. En vildros finns någonstans i ogräshavet. Finlands vita ros blommar i två buskar så vackert nu. Och en till ros ska sättas senare vid altankanten, som en spegel för nyponbusken. Fast det är bara en idé än så länge. Idéer får jag nya, hela tiden.
Igår ville jag skriva en ny sång. Det gick bara inte. Prestationspressen infann sig. Idag läste jag ur tredje lektionsveckan i boken Öka din kreativitet en affirmation:
”Store Gud!
Jag tar hand om att skapa kvantiteten. Du tar hand om kvaliteten.”
Och se! Vips så kom det en dikt. Jag behöver alltså inte bry mig om att bedöma vad jag gör. Så skönt!
Mina bästa vänner är de som uppmuntrar och stödjer mina kreativa sidor. Mina värsta skapelsefiender är de som bedömer och kritiserar mig. De finns inom mig och utanför mig. Hur är jag gentemot din kreativitet? Hur är du mot mig? Det är något att fundera på.
badrum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.