Oj oj oj!

Fasen vad mycket snö det är i Norrland! Jag kommer inte in med bilen på gården. Traktor är beställd. Bilen står hos en granne.
Jag har skottat en gångväg så jag kommer fram till dörren från skaftvägen. Men hur ska min gamla soffa kunna bäras in i morgon? Kommer det gå att köra släpet uppför skaftvägen? Vägen är slaskig, slirig och lerig och har inget svängutrymme. Och vägen in i huset, är krokig och smal och soffan är lång och bred. Problem, problem! Nå, i värsta fall får vi väl åka till tippen med den istället.
Jag har en tv i bilen med. Den är både stor och tung. Vem ska få hjälpa mig att bära in den då? En annan granne kanske? Fast jo, jag bar in den själv. Bara bestämde mig att klara det. Jag vände min inneboende vrede till en styrka när jag höll på att tappa den.
En ny lindblomsgrön matta piggar upp, likaså en gul nytvättad en. En ny liten bordlampa är monterad nu. Men sen känns huset både här och där alltför övermäktigt just nu. Jag ser på Bygglov. Jag önskar de kunde komma hit och göra i ordning källaren. Tänk om det skulle gå. Jag behöver hjälp. Mycket hjälp med många saker.
Sakta, sakta blir huset varmare. Det ska bli varmare ute på fredag, säger de. Skönt. Jag behöver värme. Helst omsorg med.
Jag tycker jag tar fel beslut ofta numera. Hur gärna jag än vill göra rätt och bra för mig och min kropp, så blir det fel och jag måste börja om igen. Det är hårt. Behöver en ny säng. Bli av med den jag har. Bestämma mig igen för en annan. Ja, det här är bara toppen på isberget. Jag skiter i om nån tycker jag bara klagar. Jag behöver klaga först. Sen fixar jag något. Kanske.

Ikväll blir det eldning i kaminen. Mat från födelsedagsmiddagen igår. Gin kanske. Och rapporter från matchen Liverpool-Chelsea. Heja Liverpool FC. Bu, matchen slutade 1-3. Inte bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.