Högar av papper!

Jag har inte jobbat på ett tag med mina elever och stundtals dessa två dagarna, har det känts som om jag helt har glömt bort vad jag är satt till att göra. Var finns alla papper, vad hette nu barnen, vad gjorde jag sist vi sågs, vilken tråd var det som jag följde? Mycket är borta i minnet och nu gäller det att snabbt som sjutton finna nya trådar att spinna vidare på. Jag hittade en hel hög med papper i en enda röra, när jag letade efter förra årets program till adventsfirandet. Då mindes jag plötsligt att den högen slängde jag in i skåpet precis innan sommarlovet…helt osorterad… i en enda röra… Jag har en bild av mig själv som hyfsat ordningsam och ordentlig. Nu får jag göra om den bilden tror jag. Jag kan alltså också vara slarvig!
Hemma växer högarna med. Jag har allt samlat i och för sig på bordet i mitt rum. Men vad finns då i högarna? Inga räkningar hoppas jag. Men kvitton, kallelser, bilder, urklipp, sånt som en gång kändes viktigt att spara på och så till sist alla lönebesked, lånepapper, sånt som egentligen direkt skulle in i pärmar på rätt plats. Jag tycker att det är så trist att sitta med sånt nu. Jag vill göra andra saker! Helt andra saker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.