Mest rätt blir helt rätt.

Medan snön faller i skymningsljuset, bakar jag bröd. Jag har hand om måndagsmötets fika på jobbet just i morgon. Jag tänkte göra en halv sats, ett bröd. Plötsligt glömmer jag bort att ta hälften av allt. Sen när jag är klar med ihopblandningen av smeten, märker jag att jag bakat ett annat recept än jag tänkte. Hm.. var är min uppmärksamhet och mitt fokus egentligen? Jag är inte riktigt med. Det märker jag och så får det vara. Jag gör det mesta rätt i alla fall.
Brödet kallar jag för gestaltbröd. Det finns säkert andra namn på det. Jag tänker på kvinnan som gav mig receptet på det, hon som bakade det till gestaltkurserna jag var med på för länge sedan. Hon fyller 75 år i morgon. Hon betyder mycket för mig. Så det blir helt rätt att äta det brödet då.

gestaltbröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.