Söndags-allt-möjligt.

sconesdag Allt i allt, var det en bra söndag. Jag har skrivit och tänkt. Letat efter en dikt jag skrev i våras, inspirerad av några engelska rumidikter. Var är den då? Jag såg den ju för bara ett par dagar sedan… Pratat danska i telefon. Jag har börjat såga i min ris- och vedhög och kroppsarbete är väl alltid bra om man gör det frivilligt. Så kom jag på att jag har en flismaskin i källaren, kanske får jag igång den sen, då blir jag av med det mesta riset.
Söndag är sconesdag. Osötat bröd med ett kors på, passar bra ihop med blått band-porslinet. Och nu är det gin-kväll och hoppas att jag inte gör några dumheter då. Ibland blir jag en aning gränslös och gör saker som jag brukar få ångra sen. Men nej, den vägen ska jag inte gå. Inte jag inte! Slut med sånt.
I ugnen värms min mumsiga lökpaj med köttfärsbiff till. Det blir en bra söndagsmiddag. På videon ska jag se slutet av den så sorgliga filmen Magdalenasystrarna och i datorn finns slutet på Riget. Båda filmerna handlar om ondska. Kanske hopp med.
Kvällens bästa är Sommar på radion med Pia Johansson. Precis vad jag behöver lyssna på. Tack för det!
I morgon ska elmätaren bytas. Jag har inga särskilda planer i övrigt. Det får bli som det blir.

2 svar på ”Söndags-allt-möjligt.

  1. Ja, min sötnos! Söndagmorgnar med mig är sconesmorgnar! Kom hit, så bakar jag till dig med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.