Rapport!

Jag kom fram. Firar med giiiiiiiiin! Hurra, hurra! Kisse är lycklig här. Jag med mest. Tack och lov att jag har mitt älskade hus!
Korrekturet till diktboken har kommit. Vem kan jag dela det med nu? Vem vill jag dela det med? Ingen! Det är bara så sorgligt. Mitt självförsörjande jag får koppla på sitt automatläge.
Foten är drabbad av överbelastning. Ingen blodpropp i alla fall. Blodtryck och blodprov utmärkt. Jag är gammal nu, sa doktorn, och klarar inte långa sittande resor mer. Måste handla stödstrumpor! Och massera mig i badkar. Ta fotbad. Och ha högt benläge. Jag är tant nu!
Jag tänkte mycket på min barndom och gamla familj på vägen upp hit. Barndomen formar en så mycket. Men jag vill gärna forma min framtid efter andra mått än den. Och det här med att släppa taget om det som inte finns mer, det är min största utmaning. Kanske får jag leva mitt nästa liv med att öva mig på att släppa taget.
Min barndom går inte att göra om. Min framtid bestämmer jag.

2 svar på ”Rapport!

 1. …OM någon kallar mig tant, och ger mig sådana instruktioner när jag kommer i den åldern där du är nu – så lovar jag att vederbörande skulle träffas av en extra stor kanonkula MITT i nyllet – avskjuten av undertecknad!

  Härligt att du o kisse har det gött i Norrland. Själv är mina kissar fortfarande som läskpapper på mig – som fastklistrade, var jag än går. Vaknade i morse med en kisse liggandes på var sin arm…..

  Kram.

 2. Jag ska passa mig för att kalla dig för tant! Och du är ju inte ens i närheten av sånt.
  Du får en snyting av mig om du kallar mig för ”tjej”. Där är min gräns helt klar. Ha ha ha!
  Alltså, det är jag själv som kallar mig tant, han sa bara: ”i den åldern du är i, så börjar sånt här…” Läkaren var en äldre iransk? gullig, snäll, omsorgsfull doktor, som sa att han inte ville överbehandla mig. Han tog sig tid att förklara noggrant vad jag skulle göra. Jag var först tveksam, men förstod sen att allt han gjorde var för att utesluta blodpropp.
  Dina kissar har uppenbart saknat dig!!! Så bra att du är hemma nu och finns där för dem. Jag kan inte tävla med utelivet. Min katt är ute och njuter luft och gräs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.