Rapport från Århus!

Så här länge har jag väl aldrig varit utan min egen dator förut. Och nu bryr jag mig inte särskilt mycket om det heller. Jag har annat att tänka på. Tiden räcker liksom inte till ens för det mest väsentliga, att duscha, äta, prata, läsa, cykla, sova. Jag sover för lite, jag har knappt sett Århus än, idag var jag ner till stranden med en kompis och vi gick barfota i strandkanten. Sånt är viktigare än att blogga och följa med vad som händer med hemsidan, för övrigt inte mycket, andra har också semester.
Jag är glad som bara den här, av den danska naturen, att se havet, sanden, att cykla genom en bokskog varje dag, att njuta av den danska estetiken, så mycket fint finns att se i arkitektur och möbler och annat. Jag saknar dock fler danskar att prata med. Men kanske träffar jag några i morgon kväll att prata med, vi ska ut på stan då, har vi planerat i alla fall. Efter kvällslektionerna som slutar kl 21. Puh! Kommer jag att orka då? Hm… Jag sover varken bra eller länge. Hoppas det blir bättre. Vi blir inte lediga en hel dag förrän på söndag. Fast på fredagen har vi bara lektioner i tre timmar och på lördag ska vi gå tillsammans på nya konstmuseet här. Det blir bra. Och så hoppas jag att jag kan börja bada varje dag framåt torsdag eller så.
Jag har handlat lite, en dansk flagga! en t-tröja med Århus universitet skrivet på, godaste ekologiska kakvåfflorna från Urtekram, servetter med danska flaggor på och en bilkarta, (en körselskort) Det behöver jag om jag ska ta mig till Esbjerg med bilen och titta på jättestatyerna.
Jag gör verkligen mitt bästa för att prata danska. Ibland går det som en dans. Ibland inte alls. Mycket växlande resultat. Idag har jag lärt mig att pattedyr är däggdjur, att padde betyder… padda.
Jag önskar verkligen att jag hade en dansk vän som jag kunde prata med om allt möjligt. Såna växer inte på träd. De finns. Men inte för mig.

2 svar på ”Rapport från Århus!

 1. Hej. Har tittat på din hemsida. Saningen säga så blev jag jätteimponerat. Du har en fin familj+ katt.
  Trevlig sommar.
  MVH. Saho

 2. Hej Saho!
  Vad roligt att du har tittat dig omkring hà¦r. Jag saknar mina barn och min kisse. Å, vad là¦nge jag ska vara borta…
  Trevlig sommar till dig med.
  Dana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.