Omväxlingar i vädret – svängningar 2:

Vädret växlar idag lika mycket som mitt humör kan växla ibland. Spännande med vädret. Inte lika kul med växlande humör tycker en del. Varför är det ena okej, men inte det andra? Det är dagens fråga.
Jag vet ett svar: Av vädret förväntar vi oss förändringar och tycker kanske till och med om lagom dramatiska väderskiftningar. Hos en människa vill vi gärna se stabilitet och förutsägbarhet, så att vi kan spegla oss i dem. Det ger trygghet.
Jag gillar också stabilitet i relationer och känslor. Människor med olika, snabbt växlande humör kan vara jättejobbiga. Usch! Jag jobbar på mitt. Kanske andra behöver jobba med sitt. Eller acceptera att jag är så här och andra är som de är, precis som man kan acceptera olika väder. Det är också ett sätt. Varför måste vi vara likadana jämt? Och vi är ju inga maskiner heller.
Nu är det mulet ute. Åskan mullrar på avstånd. Jag ska hitta på något att pyssla med inne då. Det är fint med följsamhet, helt okej och självklart med anpassning till vädret och inte alls okej och självklart att anpassa sig och ha förståelse för andras humör och känslor. Bara klippa av om andra människor inte passar en. Bort med dig! Tack och adjö!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.