Fredag. Denna fredag.

Jag har inte riktigt känslan av att det är fredag. Jag har nästan tappat räkningen på dagarna. Också på om kisse har fått mat eller inte. Morgon och kväll har flutit ihop i mina feberyror i veckan.
Men dock! det är fredag. Jag har varit på intervju i stan och jag är riktigt trött nu. Medan jag väntade på min tur fick jag tillfälle att se och lyssna på beridna högvakten vid slottet. Det var fint.

Fredag. Gästbloggaren till i morgon har jag känt i många, många år. Hon och jag har varit brevvänner i många unga år. Jag tror jag lärde mig att skriva brev tillsammans med henne. Jag blev i alla fall inspirerad till att skriva. De flesta av hennes brev har jag också kvar, i en låda i klädkammaren. Vi är kusiner och hon kommer från Göteborg. Vi lärde känna varandra den sommaren när jag var 9 år och hade påssjuka. Under en hel räcka år var jag där på sommarloven och fick vara med om ett och annat. Blottare i hamnen. Danmarksbåtarna och besättningsmän. Körsbärspallning. Dante och Tvärsan. Bokslukaråldern. Sova lääääänge soliga dagar! Inte bita på hårda karameller när hennes pappa var i närheten. Samtal om kärlek och Höga visan med hennes mamma. Spela på pianot utan att någon klagade. Torskfiske vid Grundet. Obegränsat med bananer. Kolsyremaskiner. O´boy. Barkis med tomat, salt och peppar. Robban Broberg på Liseberg. Jag har massor av goda minnen från den tiden. Jag älskade mina sommarlov i Göteborg. Tågresorna dit på egen hand med. Jag kom till en annan värld. Min kusin var väldigt viktig för mig. Jag gjorde till och med en sång om henne.
Jättekul att hon kommer skriva här i morgon. Välkommen till min blogg, Anita!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.