Söndag i april.

skagenmåsar

Idag är det söndag i april igen. Det hade jag faktiskt glömt bort och inte tänkt på förrän nu. Det är annars särskilda dagar för mig. Det är det nog för alla som älskar Anne Linnet och hennes ”Söndag i april”.
Söndag i april… solen skiner. 5 grader ute just nu, klockan nio på morgonen och på uppåtgående. Jag har kommit igång med mitt ”städa i skåp och lådor”-projekt. Det är tid att få överblick, kasta sånt som stör och är i vägen, sånt som jag aldrig kommer använda igen. Eller flytta ner saker till källaren. Jag tycker mer om ordning och reda, än om oordning. Jag vill ha var sak på sin plats. En omöjlighet med andra ord. Men som huvudlinje går det ju att sträva mot.
Jag har idéer om hur jag ska göra med vissa saker. Städa i min rabatt ute, ställa ut mina stora krukor med Afrikas liljor på inglasade balkongen och hoppas att nattfrosten inte tar dem. Och rulla ut däcken till bilen idag.
Vem ska sköta om mina blommor i sommar?
Vem ska ta hand om kisse, när jag är i Danmark på sommarkursen?
Det är stora olösta problem! I det perspektivet är saker i lådor och skåp helt oviktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.