Våga välja.

Strålande solig morgon och varmt inne. Solgasset ute smälter snön. Det är ett fint minne att ha med mig hem från påskferien. Jag åker väl inte hem riktigt än, men snart. Och så kommer jag tillbaka om elva veckor sådär, till sommarlovet. Ska jag städa nu eller sen? Sen. Ansökan till GA är färdigskriven. Presentationen ska ligga och mogna några dagar. Danskauppgiften ska bli klar idag hoppas jag.
På tv har jag sett Deal or no deal, två gånger. En kvinna vann 333.000 kr. En annan vågade vinna 20! kr. Jag är glad för att jag inte behöver stå där och chansa på att välja rätt väska. Jag har nog med att välja rätt liv. Är det en slump, ens öde, gamla livsmönster eller finns det en högre mening med valen? Jag har i alla fall valt både rätt och fel tidigare i livet. Ibland spelar det ingen större roll och ibland är det livsavgörande. Nej, jag skulle aldrig klara att stå där i tv och välja som sagt var.
Klarar jag att välja hur jag vill tillbringa denna dagen då? Det är dagens fråga. Att inte välja är också ett val. Tiden går ändå. Att vara i verkligheten och inte fantisera och önska är en av mina utmaningar att ta tag i. Gå ut i solen eller stanna inne? Bäst att bara gå ut och inte fundera på det. Bara göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.