Tidens vardag.

Oj, vad lite jag skrivit sista tiden här. Som om sidan inte fanns.
Jag har annat att tänka på. Mitt fyrtiofjärde och sista år i skolan tar min mesta tid och energi. Det är ok. Arbete, arbete, arbete! Mitt fyrtiosjunde och sista år som lönearbetare.

beskrivning

Vad mer kan livet vara? Att göra sånt som bara måste göras. Trivialiteter. Men sånt som ändå fyller tiden. Vardagligheterna. Vakna. Dricka te. Se på nyheterna. Äta frukost. Gå igenom dagen. Begrunda vädret. Klä på sig. Borsta tänderna. Bara det tar ett par-tre timmar, minst. Sedan kommer lunchen. Jag har min diet kvar, ett par kilo till att gå ner.
Så ska jag städa. Ta bort efter mig, Torka av. Ställa in disk, tömma disk. Tvätta. Sortera. Hänga tvätt. Vika tvätt. Allt ska göras från ax till limpa. Ofta gör jag väl inte klart allt. Klädhögar kan ligga och vänta på sin tur, som inte kommer. Hahaha… Jag önskar jag vore bättre på vissa saker… men ingen klagar hemma, skönt det. En del dagar kommer posten, den ska gås igenom, tidningar läsas eller i alla fall ögnas igenom.
Jaha, så kommer middagen, att handla det som behövs, använda det som finns på ett kreativt sätt, så inget blir över. Göra en plan. Variera mig lagom mycket. Och laga till maten och äta den och ta bort. Sen är det redan kväll ju med allt som är på agendan för det. Tv. Soffa. Serier. Ja, det hörs ju hur ineffektiv jag är då. Och gäspa. Jag lägger mig tidigare och tidigare. Skönt att komma i säng. Och den ska ju bäddas om med. Ibland känns det som om det var igår, tiden är konstig på det viset. En del dagar går fort, andra så lååååångsaaaamt!
Det finns säkert annat som hör till vardagspysslen. Oftast känns det som om jag stannar i dem. Kommer inte vidare. Gör inget skoj. Går inte ut. Fast jag vet att jag gör det ibland med. Lite, lite.
Undrar hur det kommer kännas med egna dagar som pensionär? Jag kommer göra samma saker. Fast inte gå till jobbet i skolan. Ingen klocka kommer ringa 05.45. Frukosttiden kommer bli som på helgerna. Längre. Kraven kommer minska. Stressen med. Jag blir min egen chef på heltid, äntligen!

beskrivning

Jag kommer göra andra saker. Vara friare att resa. Skriva mer kanske. Skriva en ny bok? Vet inte. Flytta? Vet inte. Lära mig tyska bättre? Hoppas det. Släktforska mer? Jaaaaa! Det är roligt! Rensa i förråden? Ja, det kommer jag ha tid till då. Fika med vänner mer? Absolut! Göra nya pelargoner av gamla? Japp! Det funkade i alla fall det här året! Gå ut i skogen mer på höstarna. Jodå! Kanske en tisdag. Eller en onsdag. När jag vill!
Jag kommer ha kvar min firma. Den ska igång och jag bokar tider för gestaltterapi och avspänningsmassage nu. Då ska jag ha nått klart med all städning och fixande. Tror jag på det? Nääää. Men det blir bra ändå. Det blir tillräckligt bra.

beskrivning

2 svar på ”Tidens vardag.

  1. Hoho, känns igen . Men efter att ha läst dina rader fick jag en massa energi o en massa gjort, tack för det! Ligger nu o vilar….

  2. Vad kul att det gav dig energi!!! Här ösregnar det så jag kan med fördel stanna inne och göra lite. Sett fjärde säsongen av Weissensee. Så tung och sorgesam serie, men helbra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.