Annorlunda Valborg.

Så var vi äntligen här, i den sista dagen av april. Valborgsmässoafton.
Och inte får vi mötas ute och elda tillsammans. Det är inställt överallt vad jag vet. Kanske tänds en och annan brasa ändå men ingen allmän brasa.
Tja, hur är läget annars då? ”Dagarna de går och går efter varann. April försvann.”
Vet inte vad jag vill säga. Vet inte vad som är viktigt att säga. Kanske är ingenting viktigt längre.

beskrivning

Men i mina blomkrukor börjar det spira lite. Jo, det är viktiga saker. Liv. Önskan om liv. Jag tog skott från två olika hibiskusar i tisdags och satte ner dem i jorden. De har i alla fall inte vissnat än. Om de skjuter skott och rotar sig återstår att se. Jag har sått luktärt med. Två frön har börjat gro. Så kul att se! Av 42 sådda frön, ska minst 28 gro enligt frödeklarationen. Det återstår att se.

beskrivning

På balkongen står en kruka med färgglada penséer. Behöver lite färg och hoppfull grönska i min annars lite gråa tillvaro. Jag köpte mig också en färgglad ny tomatröd skjorta. Färg är viktigt för mig. Min röda vårjacka har sett sina bästa dagar. Undrar vilken färg det blir på nästa jacka?

beskrivning

Det blir en kväll i soffan. Jag har ätit en god och nyttig middag. Mycket grönt. Bland annat vitkål, som jag först stekte så de blev mjuka och sedan salt, peppar och lite lite sirap. Gott! Ihop med pasta ihop i en mjölkstuvning med lite kycklingrester, broccoli, lök och riven ost.
I morse var det dimma. På väg in i eller ut ur? En kär vän kommenterade fotot med: ”In i dimman. För att komma ut ur dimman behöver man våga gå in i den!” Hon är så klok min vän.

beskrivning

Jag skrev jag på tavlan i skolan igår när jag kände mig lite djup. Och så lite beröm till en elev idag. Han läste allt. Undrar om han förstod det hela? Kanske. Ibland är barn klokare än man kan tro.
Stig Johansson skrev dikten Förlusten ur boken Den kapsejsade himlen:
”Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att de var livet”.

beskrivning

Till sist lite färg från balkongen igen. Två koppar fick jag i present av en annan vän. Gott att ha vänner! Och målningen har hon gjort alldeles själv! Så kreativt. Muggar att bli glad av. Men vem ska dricka ur den andra koppen? Jag saknar Tvåsamheten. Och Kärleken.

beskrivning

Nå, så går vi in i Valborgskvällen. Och i morgon till första maj. Utan demonstrationståg. Får väl ta fram min gamla sångbok och sjunga lite kampsånger.
Internationalens Upp till Kamp behöver fortfarande höras i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.