Blommande klockor.

beskrivning

Julens amaryllis blommar för fullt. Två nya stänglar kom efter jul och där blommar sju klockor. Helt fantastisk blomma, som bara är.
Själv får jag fundera på om jag själv bara ”är”. Troligen inte mer än i sekvenser. Roller fyller ut hur jag är och är uppfostrad att vara och ibland är de svåra att skilja ut. Att lyssna inåt och känna efter är inte alltid så enkelt. Känslor och tankar rör till det som är min kärna.
Att bara vara. Det låter fint. Men hur enkelt är det? Inte alltid så lätt.

Äntligen är i alla fall långa, tråkiga januari slut. Förlåt alla som fyller år då. Februari är lättare. Kortare. Och har sportlov. Det blir ljusare. Mars? Nja. April. Bra. Påsklov. Ljus. Aprilväder som omväxling. Maj, sköna maj. Juni. Avslutningar och sommarlov och midsommar. Juli. Högsommar. Skulle gärna få vara längre. Kan vi flytta några januaridagar hit? Augusti. Sommarens mest sorgsna månad, när vågorna vaggar och säger ”sommaren är slut, sommaren är slut”, fast skördetider, som tröstar. Kunde få vara längre med. När jag slutar jobba kommer augusti få en stor guldkant. September. Tja, ut i skogen och plocka svamp! Oktober. Den går. November kommer med ljus och förväntningar om advent. December, kronan på verket med ljus, advent, firande och julgran och helst snö och mys.

beskrivning

Den milda vintern regnar bort. På min gamla, slitna, uttjänta balkong har jag en julros. Den blommar vackert. Får se om jag har en ny och fin balkong nästa år. Något att se fram emot, att balkongerna byts ut i år och att ombyggnaden inte skjuts upp igen.
Undrar hur min framtid blir. Gammal, sliten, uttjänt eller ny och fin? Ljus eller mörk? Det blir som det blir. Inget ljus utan mörker. Det gäller både årstider och livet.

Bloggeri, bloggeri blick, hur många dagar gick?
31 du sa, 31 det var. Bloggeri bloggeri blick!

6 svar på ”Blommande klockor.

 1. Helt underbar betraktelse av tidens gång!❤️Älskar’t.
  Lika vacker julros och amaryllis.
  Bloggeri, bloggeri, blick…..

 2. Ja men så känns det. Som äldre mänska fattar man mer att tiden går.

 3. Ja, vi är äldre nu. Men vi ser också framåt, eller hur!

 4. Välkommen februari, vackra vintermånad.
  Palindromsöndag med några husvisningar i vårsolens glans.
  Vad händer med vädret, undrar jag?
  Du får mig att fundera, vad är viktigt på riktigt?
  Kaffe på morgonen är viktigt för mig, doften sprids härhemma, läser om skidåkarträning och drömmer mig bort till snön. Är det mörkret som gör mig så trött?
  Kram

 5. Godmorgon, du trötta vackra fina. Ja, vad är viktigt? Det ändrar sig från tid till tid. Viktigt att lyssna inåt. Kaffedoft som sprids, saknar jag här. Tedoft sprids inte alls på det där hemtrevliga viset. Ja, dröm dig bort till snön. ÅK bort till snön! Du är en snö- och skiddrottning! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.