Matplaner.

beskrivning

Medan jag tittar på danmarksbilderna från förra weekendens minisemester, kommer tankarna att börja fundera på mat för nästa vecka. Kanske lite bakning med. Bullar och körsbärpaj kanske. Och potatisgratäng med fläskfilé med svart trumpetsvampsås. Det låter ju jättegott. Jag är hungrig redan nu. Ibland har jag inte alls lust att laga mat och ibland ser jag fram emot det. Kanske beror det på vem jag lagar mat till. Absolut så förresten.
Behöver lite fler idéer med. De kommer väl flygande med inspirationen när det är dags. Det behöver inte vara så högtflygande maträtter. Bara det smakar gott.

Jag har kokat ärtsoppa för inte så länge sedan och det var ju jättegott att äta, lätt att ha i frysen och bara ta fram när jag ville. Det ska jag också laga mer av. Och lägga i bogfläsk.

Tänk om jag skulle få en hemlig gäst vid en tidspunkt? Det kommer inte hända. Men om. Då blir det en hemlig meny. Trerätters. Gott.

Snart ska jag ut med en gammal vän och äta. Vi ska gå på ett ställe med riktigt god mat. Det är inte ofta jag uppskattar att gå ut och äta. Har ofta tyckt det är slöseri med pengar, särskilt när det inte smakar gott. Men här är det toppen. Det kan jag också redan planera för, vad jag ska äta där. Det blir en varmrätt och en efterrätt.

Idag blir det något enkelt. Bara att ta fram något ur frysen och laga i ugnen. Med kokt broccoli. Nå, det får gå. Fast jag måste ner till affären och handla först. Det tar emot. Har ingen lust att gå ut idag. Det är kallt och jag fryser redan. Och jag är alldeles öm i lederna, efter gårdagens qigong-dag. Har hämtat upp min vinterjacka från källaren nyss. Kanske dags att ta premiärturen för den kommande vintersäsongen i den. Nå, bara att ta tjuren vid hornen och gå. Kommer hem sen igen.
God middag till er som läser det här, både i Danmark och Sverige. Vilka är ni egentligen?
Ni är som hemliga gäster redan nu. Välkomna på middag!

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.