Huvudvärk!

I helgen har jag sjungit både på söndagen och måndagen, pingstdag och annandag pingst. Vi sjöng Träd in i dansen, en folkmusikmässa. Jag kunde den inte alls så bra som jag egentligen brukar vilja kunna. Jag gjorde det enklare för mig genom att sjunga sopranstämman i stället på vissa ställen. Jag har absolut blivit bättre på att läsa av noter under mina år i kören. Men jag är inte bra att läsa noter som går upp osystematiskt. Jag brukar skriva in ex ”halv ner” eller ”hel upp” om tonarten och förtecknen är många. Då kan jag mer matematiskt se hur melodin går. Och så markerar jag takten med streck om det är klurigt att förstå hur lång en not ska vara. Och så lyssnar jag efter hur klangerna låter ihop och får ett hörselminne utefter sopranstämman mest. Sedan sitter klangerna och melodierna kvar resten av dagen som vi har sjungit något extra bra stycke.
Badrumsplanerna är inte realiserade än. Det tar tid att välja modeller och färger. Vilken rörmokare kan komma? Vad kan Leif göra? Vad kostar allt? (Mycket!) Det blir inget kakel i år. Just nu luktar det avlopp både i badrum och duschrum. Usch!
Jag tröstar mig med min egna lilla tecermoni: Kokar te i pappas lerkanna, Twinings Earl Grey om det är morgon eller kväll, annars te med vaniljsmak. Dukar fram blått bandtekoppen med mjölk i blått bandgräddsnipan och dricker sedan många koppar.
Klockan är snart halv elva och det är fortfarande skymningsljust ute. Jag ser fram emot ljuset i Norrland. Det är tre veckor kvar till sommarlovet!
Och som tillägg idag tisdag, kan sägas att Leif har fixat lukten i badrummet och skruvat loss badkaret och beställt ett badkar med gult på utsidan. Så spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.