Lev ett bo.

beskrivning

Lägenheten är såld och jag ska flytta. Jag vet ännu inte vart. Kontraktet skrevs på igår, höstdagjämningen fredag 22 september. Sista dagen med min lägenhet är torsdag 11 januari 2018. Känns som bra datum. Dagen efter lämnar jag nycklarna till nya ägaren och överlåtelsen och allt blir klart om allt går som planerat.

Det är första gången i mitt liv som jag ska flytta själv. Jag flyttar inte TILL någon och jag flyttar inte FRÅN någon. Jag har inget hem som ska delas upp. Allt är mitt. Och därmed är också allt mitt ansvar. Och arbete. Det får gå. Och jag tror nog att jag får hjälp med. Tur det.

Idag har jag tagit isär hyllan på balkongen och packat krukorna i skåpet till kartonger. Bäst att passa på medan det är varmt ute. Att flytta mitt i vintern kan bli en utmaning. Och jag får väl börja rensa i mina skåp och lådor. Nu vet jag vad jag har att göra hela hösten. Rensa. Packa. Ingen tid att sakna. Ingen tid att längta. Bara jobba.

Jag har äntligen fått tillbaka de flesta bilderna och videofilmerna från den kraschade hårddisken. Nu finns de på datorn igen. Jag får rensa där med. Är det vad livet går ut på? Först samla. Sedan rensa. Var är livet då? Däremellan? Eller när jag kastar mig ut i det okända otrygga. Kanske är jag närmare livet då med. Närmare känslan av existensen. Trygghet kan vara som att vara död.
En sa att jag är modig. Ja, jag känner mig modig. Det är väl dags nu, en tid att våga vara vill, i livet och känna mig modig ett slag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.