Mitt i sommaren.

beskrivning

Polkagrisrosen har prinsessknoppar.

Rosorna blommar. Hammocken står beredd att gunga. Men solen och värmen är inte här. Det blåser och är bara 12 grader varmt ute. Alltså kallt. Har bara badat en gång och det var tre snabba 1-2-3 sekundlånga dopp. Tja… vad mer? Har sorterat ved och tagit in en massa vedkubbar att klyva. Veden behöver torka ett halvår till, eller till nästa sommar i alla fall. Känner mig som en skogsbonde och trädgårdsdokumenterare. Där lägger jag mest krut. Önskar jag hade mer av både lust och ork att göra mer. Till exempel rida på en strand. Eller köpa en båt att kajka ut med på Ångermanälven. Jag läser väldigt lite. Lyssnar på musik och ser på tv mer. Längtan och saknaden finns som en ständig följeslagare.
För två år sedan var jag hur lycklig som helst, både hemma och i Danmark. ”Livet går upp och livet går ner. Det beror på hur man ser.” har någon skrivit en sång om. Minns inte mer just nu av den. Tänk, förr kunde jag massor av låtar, för alla tillfällen. De dagarna är över. Nu glimmar det bara till ibland.
Jag har haft bilen på service och då handlade jag böcker på biblioteket för 2 kr styck. Det var billigt. Det betyder inte att jag kommer läsa dem. Men ge bort och ha som tittböcker går bra.
Jag önskar jag hade ett mer skrivande projekt igen. Har börjat göra i ordning en skrivarstuga på altanen. Men än har jag inte fått till det riktigt. Behöver skruva i fler skruvar. Sen är det bara att vänta på sol och värme. Och lust. Och ork. Och glädje. Och en kärlek. Men det är som det är. Får ha min inre kärlek. Och ta hand om mig. Det börjar bli dags nu att göra det. Livet är ändligt. Två vänner har dött på senaste tiden. Påminnelsen om vår dödlighet finns omkring oss, mer och mer ju äldre vi blir. Och 60 är inte det nya 50. Det är nu som kroppen mer tydligt visar sitt förfall. Och visst, alla blir inte 60. Undrar hur gammal jag blir? Klart jag tänker på döden mer nu än förr. Kanske är att vara 60 år, som att gå in i porten till ändligheten. Nu börjar det i alla fall bli mer verkligt, att livet tar slut en dag.

beskrivning

Jag har läst en av böckerna tidigare. Men bra böcker kan läsas om och om igen.

beskrivning

En tänkarstubbe. Där kan jag sitta och kontemplera om och när jag vill.

beskrivning

Honungsrosen börjar blomma nu.

beskrivning

Himla gott bröd bakat i nya spisen.

beskrivning

Har precis badat här.

Skriv förresten gärna kommentarer, du behöver inte uppge ditt riktiga namn. Det är skoj att få en reaktion på det jag skriver. Tack på förhand till dig som läser och skriver!

4 svar på ”Mitt i sommaren.

  1. Tack för kramar! Tack för tips. Hoppas du har det varmare hos dig.
    Brrr, från kalla norden!
    Dana

  2. Här är det varmt och sol. Det var såååå svart runt om och det mullrade hotfullt när jag rensade mellan alla stenar – vilket jobb! Sedan kom det en skur men inte tillräckligt så det blir till att vattna. Här är sååååå vackert. Honungsrosorna (det är två) blommar med hundratals blommor, Rosa Mundi blommar som aldrig förr, Madame Pontier är översållad med vita rosor, Pilgrim blommar som tidigare år med svagt gula rosor som om inte detta räcker så blommar allt annat också – underbart. I morgon ska vi med vänner ut till vänner på ö utanför Muskö. Ha det bra. ML

  3. Ja, det är verkligen rosornas tid nu! Men inte badens. Har fortfarande inte badat mer. Kall sommar. Brrrr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.