Hus och blommor.

Äntligen har jag kommit till ro ute i trädgården. Jag kan sitta på marken, i lä och rensa och vara nära mina älskade blommor. Rosa Mundi! Fantastiskt fin. En vit, underbart vacker akleja, sådd med frön troligen från Danmark. Den växte gömd bland ogräset. En ny pion från förra året blommar med. Väldigt lik Rosa Mundi.

beskrivning

beskrivning

beskrivning

Det har blåst hela veckan, jag tror inte jag varit här en sommar tidigare med sån ihållande blåst upp mot 15 m/s. Till och med hammocken blåste omkull, en tvärslå i taket gick sönder och måste lagas. Jag hade precis gått förbi den och såg den falla bakåt. Tur att ingen satt i den. Eller otur. Då hade den kanske stått säkert…

beskrivning

Jag behöver inte starta några stora projekt, även om det trots allt är svårt att undvika arbete i ett gammalt hus. Gamla hus behöver ständigt tas om hand.
I år får Fönstermannen hjälpa till att renovera ett köksfönster och badrumsfönstren.

beskrivning

Småprojekt har jag. Att spela in musiken. Att slipa köksbordet och lacka om det. Annars är jag ganska nöjd med det som är inne i huset. Behöver inte göra mer. Källaren är sopad och jag har koll på vad som finns där. Garaget rensade jag förra sommaren och allt är i ordning där med.
Om någon vill köpa huset är jag beredd att sälja till rätt köpare. En som tycker om huset och trädgården och som vill fortsätta att renovera varsamt och göra klart. Jag kan vara nöjd med att jag har räddat ett fint hus från förfall. Grannarna runtom har i alla fall tre fina sidor att titta på och fint tak. Den fjärde sidan, har jag inte klarat av att renovera. Det får någon annan fixa. Troligen måste hela fasaden också där bytas ut. Tur att ingen bor åt det hållet och måste ha den sidan som ständig utsikt.

4 svar på ”Hus och blommor.

  1. Hej Dana, Har också Rosa Mundi som jag nu njuter av. Helenarosen som blommat med hundratals blommor är inte lika rolig. Sedan har jag en Pilgrim den kan jag rekommendera, jag kan ta in de sista långt in på hösten. Det får bli en ros för dig att tänka på i din nästa trädgård. Nu ska jag ut och sopa ihop resterna av Helenarosen.

  2. Vad är det du sopar upp? Jag gör ingenting med den. Har en annan ros Gudhem, som släpper sina rosenblad i ett flor över jordgubbarna, det är väldigt vackert. Jag ska kolla upp Pilgrim, den låter fin, fast inte här, där jag inte kan njuta höstblomningen, eftersom jag inte är här då. Jag har massor av humlor som njuter all blomning med. Det är också fint. Det är en trädgård för mångfald.

  3. När vi var i Skåne var det nog väldigt torrt här och eftersom Helenarosen blommade i hundratals så låg det blomblad på plattorna. De mesta hamnar i rabatten men inte allt.

  4. Blomblad på plattorna låter inte bra, de fastnar väl lätt där. Men i rabatten är det väl ok. Jag har hört man kan göra marmelad med rosornas blomblad. Det låter spännande att testa. Har du provat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.