Musiken i mitt liv 5.

Så går åren och jag gifter mig och får barn. Folkmusiken, den svenska, engelska och irländska läggs på hyllan för det mesta. Barnsångerna tar mer plats både i skolan och hemma. Min man spelar mest covers och dansmusik ute. Han börjar spela med mina vänner och jag får sjunga med dem ibland.
Jag mår inte så bra i en period av mitt liv och börjar gå i gestaltterapi, för att få ordning på livet igen. I en grupp med kvinnor spelar gestaltterapeuten Monica musik från Danmark, Anne Linnet, Smuk og dejlig. Jag minns för alltid den stunden ihop med de andra kvinnorna där. Det var verkligen vackert.
Så börjar jag lyssna mer på Anne Linnet. Hennes musik rörde mitt hjärta. Texterna handlade ju om mig tyckte jag. Om kärlek och sorg och natur. Jag blev tvungen att resa till Danmark och se hur det var. Kom till Skagen en gång, till Svenska sjömanskyrkan där. Kände mig så välkomnad. En del av mig behövde mer av naturen och människorna där i kyrkan. Under några år var jag där i kortare perioder och jobbade i kyrkan. Städade, diskade, målade bland annat. En gång tog jag med en egen cykel, som jag målade DANAS HOJ på. Den fanns sedan kvar där i många år. Och Dana står för Danmark. Såklart!
Anne Linnets och Lis Sörensens musik var med mig hela tiden bland klitterna och stränderna och havet. I många år har jag haft det danska inslaget med mig i ur och skur. Det började helt klart med Smuk og dejlig. Här är den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.