Musiken i mitt liv 3.

Idag vill jag berätta om Joni Mitchell som verkligen förändrade min värld.
Jag visste ingenting om den stora världen. Jag var ung och gjorde det som jag trodde man skulle. Kunde ingenting om någonting, som var värt att kunna. Hade liksom inget känsloliv, jag var ytlig och oförmögen att förstå världen. Jag var kär i en riktigt fin pojke – lite smart var jag. Han spelade gitarr – så himla bra. Vi låg tillsammans i hans pojkrum, i mörkret, i hans smala säng. Han spelade musik för mig. Plötsligt såg jag stjärnor, ljus och pling, plong och andra underbara ljud. Det var Joni Mitchell och hennes LP Blue. Jag blev betagen. En ny värld öppnade sig för mig. Plötsligt visste jag att det fanns musik, sånger, liv att sträcka ut till, och bli en hel berättelse. Jag ville dit, jag med! Jag ville sjunga! Som hon!
Jag lyssnade mycket på Joni Michell i en hel räcka av år. Numera mer sällan. Men hon är viktigt för mig fortfarande, absolut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.