Musiken i mitt liv 1.

Första dagen på året. 2016. Ser bra ut. Delbart med fyra. I mönster med 1208. Mina siffror. Hoppas vi får ett bra år, både hemma och ute i världen.

Igår på facebook, blev jag så att säga ”nominerad” av min kusin Anita, att lägga ut en låt/band/platta om dagen i sju dagar som förändrat/gjort mig till den jag är idag, samt nominera en person om dagen att föra denna lek vidare. Först blev jag mest trött och undrande, hinner jag med detta? Hinner jag verkligen LEKA? Och eftersom jag gillar att leka, blir jag med. Också här. Det kan bli en bra start på skrivåret.

När jag funderar på vilken musik och sånger som påverkat mig i mitt liv, så upptäcker jag att det finns ett barn/ungdomsperspektiv i musiken och ett vuxenperspektiv. Och med sju musikstycken, är det svårare än att bara välja ett eller två.
Mitt liv har alltid varit fyllt av musik, så det är inte konstigt att mycket i musiken har påverkat mig. Det tror jag kan vara fint för andra att fundera på med, också utifrån ett terapeutiskt perspektiv, vad musiken betyder och hur den påverkar våra liv.

Jag minns inte när jag lärde mig Gullefjun eller av vem. Av mina fröknar Gunvor eller Barbro antagligen. Och jag bara kan den. Orden sitter som fastgjutna. Så där som man bara kan lära sig en sångtext i barndomen. Och som lever kvar i en, om det är viktiga ord. Ungefär som psalmerna jag också lärde mig då på den tiden, av mina fröknar.
Jag tog upp den igen i jobbet, i skolan och vi dramatiserade den då med. Här är en version jag gjorde till youtube, bara för att jag vill att den ska användas och leva vidare.

2 svar på ”Musiken i mitt liv 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.